maandag 25 april 2016

Lesbische chicklit is toe aan tweede druk

Tweede, herziene druk Mannenpakken/ Vrouwenhakken
Nog steeds de enige en allereerste Nederlandse en Vlaamse lesbische chicklit!

Twee jaar geleden was Mannenpakken/Vrouwenhakken een sensatie in chicklitland: de allereerste Nederlandse en Belgische chicklit waarin het hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen. Sinds de publicatie ervan op 1 maart 2014 is het aantal liefhebbers van de door Jessica Maes en Suzanne Boom geschreven chicklit blijven groeien. Geen wonder, want het is nog steeds de eerste én enige lesbische chicklit afkomstig uit de Lage Landen. Dankzij het bijbehorende succes werd het tijd voor een tweede, herziene druk. Die is vanaf nu voor 16,50 euro verkrijgbaar in de (online) boekhandel en in de webshop op www.palmslag.nl (ISBN 978-94-917731-2-9).

Mannenpakken/Vrouwenhakken gaat over de 25-jarige Milou, die zich na een relatiebreuk met haar vriend weer in het liefdesleven stort. Maar ze komt er langzamerhand achter dat ze toch op vrouwen blijkt te vallen. Door dit niet traditionele thema ontstond er een onverwachte, positieve discussie binnen het Nederlandse en Vlaamse boeken(blog)land over de vraag of een lesbisch hoofdpersonage wel thuis hoort binnen het chicklitgenre. Ook lezers mengden zich in het gesprek. De interesse vanuit die groep in het boek was zeer positief en al snel werd Mannenpakken/Vrouwenhakken ook door hetero’s omarmd.

Verbeteringen maken boek nog sterker
Hoewel de eerste druk met veel enthousiasme werd ontvangen, wilden beide auteurs en Palmslag in de tweede druk heel graag enkele verbeteringen doorvoeren. Zo heeft het boek in nieuwe vorm een iets grotere leesletter, wat de leesbaarheid flink bevordert. Ook zijn er enkele verbeteringen in het boek gemaakt, waardoor het verhaal nog beter uit de verf komt.


Over de auteurs
Jessica Maes (Maastricht, 1988) studeerde Social Work en is voorlichter seksuele diversiteit COC Limburg. In 2010 was ze stomverbaasd dat er in Nederland en in Vlaanderen nog geen chicklit met een lesbische hoofdpersoon is en dus besloot ze er zelf maar eentje te schrijven.

Suzanne Slotboom (Wageningen, 1984) was leerkracht en nu werkzaam als glaskunstenares. Schrijven heeft ze heel haar leven al gedaan. Ze groeide op met de bijnaam ‘Het gruwelijke verhalenmeisje’, later verzon ze verhalen voor haar leerlingen en schreef ze columns en recensies.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...